Donate
[wpml_language_selector_widget]

Prof. univ. dr. habil LOIS VĂDUVA

Lois Paula Văduva

Gradul didactic: Profesor universitar
Titluri ştiinţifice:  Doctor – Universitatea de Arte “George Enescu”, Iași
Domeniul: Muzică
Specializarea: Muzicologie
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: lois.vaduva [ at ] emanuel.ro

Conf. univ. dr. LOIS VĂDUVA

Repere personale

De la vârsta de patru ani am început lecțiile de pian și am fost pasionată de acest instrument. Cu trecerea timpului, însă, am descoperit și alte domenii care m-au pasionat, ca de exemplu istoria. Când am ajuns în clasa a XII-a, am decis să renunț la muzică și să mă îndrept spre un domeniu care implică istorie și cercetare. Un profesor de la Universtitatea Emanuel din Oradea, care mă cunoștea, Prof. univ. dr. Nicolae Bica, a aflat despre planurile mele și a cerut să se întâlnească cu mine. Mi-a adus o carte despre contextul social și politic în care au trăit marii compozitori și mi-a spus să nu renunț la muzică pentru că și în acest domeniu este o bogăție istorică extraordinară. După ce am citit acea carte, am fost fascinată de istoria muzicii și am decis să dau la secția de muzică a Universității Emanuel, iar doctoratul l-am făcut pe subiectul interferenței dintre contextul social politic și muzică. Astăzi predau Istoria muzicii și sper să le transmit studenților din pasiunea mea pentru acest subiect.

Am ales Universitatea Emanuel pentru că aici am posibilitatea de a lucra într-o instituție creștină care își propune să schimbe societatea pentru Slava lui Dumnezeu –  prin integritate, excelență și pasiune.

Pasiunea mea este în domeniul muzicoterapiei, iar în mod practic, am început implicarea în acest domeniu în 2016, la îndemnul directoarei Fundației Hospice Emanuel, Marinela Murg Rotariu. Împreună cu studenții de la muzică, în primul an am lucrat cu trei copii care au fost în îngrijirea Fundației Hospice. În următorul an, am lucrat cu douăzeci de copii cu diverse boli progresive cronice, iar anul trecut am avut oportunitatea de interacționa cu 322 de copii. Anul acesta am început iar sesiunile de muzicoterapie și deja am avut șansa de a cunoaște copii extraordinari.

Sunt căsătorită cu Sebastian Văduva și împrenă avem o fetiță pe nume Evelina Delia.