Donate
[wpml_language_selector_widget]

Mărturii

Mărturii studenți

„Un timp bine investit. Așa s-ar rezuma timpul meu petrecut la UEO. Pentru cel puțin trei motive pot spune acest lucru. În primul rând, a fost un timp bine investit pentru că am avut parte de relații deosebite cu oameni deosebiți. Profesorii, deși bine pregătiți academic, nu au fost doar profesori, ci au fost gata să ajute, să sfătuiască și să mentoreze atunci când am nevoie. Mulțumirea mea, în special pentru câțiva profesori, poate fi greu spusă în cuvinte. Cei din echipa de misiune au fost frați și surori pentru mine, niște prieteni adevărați. Am avut multe de învățat de la ei, iar Domnul a șlefuit caracterul meu prin ei. Relațiile bune au dus, în al doilea rând, la o maturizare personală deosebită în acest loc. Pe plan academic, social și spiritual am avut parte de adevărată creștere. În final, toate acestea au lucrat la o mai mare dorință de a mă implica în slujirea Bisericii lui Cristos. La Universitatea Emanuel am fost echipat pentru următoarea perioadă din viață.”

Marcel Eunică, Teologie baptistă pastorală

“La Emanuel am redescoperit pasiunea pentru a citi, pentru a studia şi pentru a aprofunda Cuvântul lui Dumnezeu. Informaţiile primite din partea profesorilor în sala de curs sau în întâlnirile personale m-au ajutat să îmi clarific multe crezuri şi doctrine în legătură cu viaţa creştină personală, dar în acelaşi timp au adus lumină în unele domenii mai controversate. Mai mult decât teorie, cei mai mulţi dintre ei au reuşit să îmi transmită pasiunea lor pentru subiectul abordat și, mai ales, pasiunea de a-L cunoaşte şi a-L sluji mai bine pe Dumnezeu. A fost un timp deosebit de creştere spirituală, de motivare şi de întărire a relaţiei mele personale cu Dumnezeu, dar şi cu cei din jur. Sunt sigur că timpul meu petrecut la UEO m-a ajutat să devin un tată mai bun, un soţ mai iubitor, un lider mai devotat și, mai presus de toate, m-a ajutat să fiu un slujitor mai echipat pentru lucrarea la care Dumnezeu m-a chemat.”

Iulian Mangalagiu, Teologie baptistă pastorală

“Mă numesc Borzási Mírjám. Deja sunt în anul trei la Universitatea Emanuel, la specializarea Pedagogie muzicală. Un moment decisiv a fost când m-am hotărât să continui studiile la universitatea aceasta, dar nu am regretat niciodată această decizie. M-a influențat cel mai mult atmosfera spirituală din această universitate. M-a impresionat, îndeosebi, mesajul universității și seriozitatea care se oglindește în fiecare domeniu. De când sunt aici, m-am schimbat mult mai mult decât în anii precedenți. Specializarea pe care am ales-o, profesorii și orele de studiu, precum și colegii au contribuit mult la schimbarea mea. O provocare deosebită a reprezentat învățarea limbii române care nu este limba mea maternă. Locul acesta este un loc potrivit pentru învățarea limbii române pentru că nimeni nu este supus discriminării sau refuzării. Nivelul studiului pentru mine a fost potrivit, deși nu am avut pregătire anticipată deosebită în domeniu. (Dar profesorii apreciază orice străduință și proces în însușirea cunoștințelor.) Mă bucur că fac parte din comunitatea acestei Universități!”

Mírjám Borzási, Pedagogie muzicală

“Pentru mine venirea la Universitatea Emanuel a însemnat o mare schimbare în ceea ce priveste modul de a mă dezvolta pe plan profesional. Studiind în primul an de facultate la o universitate de stat, am rămas uimită să văd – după ce am petrecut primele luni la Universitatea Emanuel – că se poate studia la noi în țară și într-un mediu unde există valori precum încredere, responsabilitate, integritate, respect reciproc, înțelegere și corectitudine. Am avut parte să întâlnesc profesori foarte buni, dedicați și pasionați în a ne transmite cunoștințe noi din domeniul artei muzicale, profesori care, prin faptul că ne-au provocat și încurajat să ne dezvoltăm fiecare în parte, ne-au fost totodată mentori. Privind în urma realizez cât de mult am progresat și îmi dau seama că pasiunea lor pentru muzică este de fapt moștenirea pe care mi-au lăsat-o pentru toată viața.”

Annegret Feder, Pedagogie muzicală

“Perioada de studiu, ca şi studentă la Asistenţă socială în Universitatea Emanuel, a fost o perioadă plină de binecuvântare. Având parte de profesori excelenţi şi de un mediu înrădăcinat în Cuvântul Domnului, am crescut atât în cunoştinţe profesionale, cât şi în cunoștinţe spirituale. Universitatea Emanuel a fost izvorul în care L-am cunoscut pe Dumnezeu altfel, a fost locul în care Domnul m-a modelat şi mi-a dăruit prieteni de suflet.”

Roxana Rusu, Asistență socială

“După trei ani petrecuți la Universitatea Emanuel studiind o altă specializare, Domnul mi-a pus pe inimă dorința de a urma cursurile Facultății de Teologie, specializarea Asistență socială. Pe parcursul acestor trei ani am avut oportunitatea de a mă implica în numeroase proiecte sociale și de a intra în contact cu persoane care, pe lângă nevoi materiale, au în primul rând nevoi spirituale, nevoia de a-L cunoaște pe Dumnezeu. La Universitatea Emanuel nu înveți doar să oferi ajutor material unui om sărman, înveți cum să-i îndrepți acelei persoane privirea spre Creatorul său, spre Dumnezeu. La Asistență socială vei întâlni nu doar niște profesori bine pregătiți în domeniul lor, ci profesori dedicați în ceea ce fac și gata să te ajute și să te îndrume. Cred că cel mai important lucru în viața unui om este să facă voia lui Dumnezeu, așa că dacă simți că El te îndrumă spre acest domeniu, ascultă-L, du-te acolo unde te trimite, pentru că El promite să nu-i lase de izbeliște și să îi binecuvinteze pe cei ce îl ascultă și îl urmează cu credincioșie.”

Andrada Opriș, Asistență scoială

“Deşi înzestrat cu o capacitate naturală de a studia, de a acumula cunoştinţe, omul are însă nevoie să înveţe şi să se deprindă cu înţelepciunea. Universitatea Emanuel rămâne pentru mine imaginea locului în care acestea două converg. Dumnezeu transformă circumstanţele vieţilor noastre într-un atelier de lucru pentru caracterul nostru, formându-ne, consolidându-ne credinţa, principiile şi valorile, iar anii studenţiei nu sunt o excepţie. Dincolo de o alegere pe plan academic pe care El a binecuvântat-o, secţia de Litere este şi o binecuvântare pe plan spiritual. Să aprofundezi valorile literare, să te deprinzi cu disciplina limbii şi a corectitudinii exprimării, să înveţi ce înseamnă mass-media într-o societate tot mai distorsionată din punct de vedere moral, alături de ce înseamnă colegialitatea, părtăşia, slujirea şi dedicarea, sunt paşi spre un început profesional caracterizat de integritate şi excelenţă.”

Amalia Lupu, Limba și literatura română – Limba și literatura engleză

“Dumnezeu e cea mai inventivă și cea mai creativă Persoană din Univers! Lumea a luat ființă și e susținută de Cuvântul Său creator. O mică parte din această capacitate de a crea ceva prin cuvânt a fost dată în dar oamenilor, alături de Însuși Cuvântul întrupat, Logosul etern. Universitatea Emanuel din Oradea încurajează și instruiește tinerele generații în cunoașterea personală și aprofundată a Cuvântului lui Dumnezeu, alături de cunoașterea practică a realizărilor umane în urma împletirii harului divin cu meșteșugul artistic. Este tocmai ceea ce specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura engleză studiază.”

Mihaela Murărescu, Limba și literatura română – Limba și literatura engleză

“Una dintre cele mai adânci amprente lăsate asupra vieții mele se poate sumariza în Daniel 11:32. Am terminat cei 4 ani de licență în teologie cu acest verset în inimă și am continuat cei doi ani de master conștientizând mai mult semnificația lui. Mulți oameni cunosc astăzi Cuvântul lui Dumnezeu, dar prea puțini Îl cunosc pe Dumnezeul Cuvântului. Am învățat în Universitatea Emanuel că nu este îndeajuns să cunoști lucruri despre Dumnezeu, ci trebuie să-L cunoști pe Dumnezeu. Dumnezeu nu caută oameni care să știe informații despre El, ci caută oameni care să-L cunoască pe El și puterea învierii Lui. Aici am întâlnit oameni care Îl cunosc pe Dumnezeu și de la care am învățat să iau Cuvântul lui Dumnezeu în serios. Așa cum am învățat, adevărata teologie ne va duce spre doxologie. Într-o asemenea vreme în care parcă toate lucrurile se clatină, vor rămâne tari doar aceia care Îl vor cunoaște pe Singurul Dumnezeu adevărat.”

Nicu Iovescu, Master în Teologie pastorală și misiologie

“Universitatea Emanuel a însemnat pentru mine mult mai mult decât un mediu academic în care poți să te formezi profesional. De-a lungul studenției, Dumnezeu m-a zdrobit în multe feluri, începând cu mândria mea. Am fost înconjurată de profesori și studenți care îndrăzneau lucruri mari cu Dumnezeu și știam că sursa puterii lor stătea în orele petrecute pe genunchi. Motivată de acești oameni, am început să Îl caut pe Domnul în rugăciune și am învățat că, stând pe genunchi, Dumnezeu ne formează caracterul, ne zdrobește, ne modelează, ne arată greșelile, ne mustră și ne iartă. Probabil că tu, cel care citești aceste rânduri, nu falimentezi în acest domeniu, însă fii sigur că alegând această universitate și lăsându-te modelat de Dumnezeu nu vei mai pleca înapoi așa cum ai venit.”

Delia Sima , Master în Programe și proiecte comunitare în asistență socială

“Sunt aproape cinci ani de când studiez aici și sunt la fel de entuziasmată ca în prima zi. După finalizarea licenței în Pedagogie muzicală am hotărât să merg mai departe în programul de master pentru o continuare și aprofundare a materialului studiat în anii de licență. Studiez cu aceiași profesori speciali, dedicați, competenți, care te fac să îndrăgești disciplinele predate. Nu sunt numai buni pedagogi, ci și excelenți mentori, atât pe plan profesional, cât și spiritual. Am o singură nemulțumire: timpul petrecut aici a fost prea scurt.”

Ana-Ruth Maior, Master în Artă muzicală

“Facultatea de Management reprezintă pentru mine bucuria unei alegeri bine făcute. Mi-am dorit să urmez o facultate care să mă pregătească pentru o profesie în domeniul economic, iar prin intermediul Universității Emanuel Dumnezeu mi-a dăruit mai mult decât atât. Aici am învățat să folosesc profesionalismul cu scopul de a da slavă lui Dumnezeu. Sunt încrezătoare că anii petrecuți în acest loc sunt o investiție bună pentru un viitor roditor cu Domnul.”

Marta Savencu, Management

“Pentru mine, cei trei ani petrecuți la Facultatea de Management din cadrul Universității Emanuel au fost o adevărată binecuvântare. Pot spune, cu certitudine, că în tot acest timp am putut să mă dezvolt nu doar pe plan profesional și academic, ci mai ales pe plan spiritual crescând în cunoașterea lui Dumnezeu. Integritate și excelență, profesori cu care poți lega o relație de prietenie și de mentorare, experiențe unice și un loc unde se leagă prietenii pe viață sunt doar câteva din elementele pe care le oferă această universitate. Pot spune fară niciun semn de îndoială că alegerea de a veni aici a fost una din cele mai bune alegeri ale vieții mele!”

Daniel Neagoie, Management

“Fiecare dintre noi avem o luptă de dus pentru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu. Eu am fost ales să duc această luptă în mediul afacerilor și nu este una ușoară. Provocări tot mai mizerabile se aștern din ce în ce mai mult; înțelegeri și compromisuri ce ar face Numele Lui de rușine bat zilnic la ușa celor ca mine. Am însă un target ce nu îl voi pune pe masa dezbaterilor niciodată pentru că știu ce vreau: vreau să Îl onorez pe El, indiferent de oferta lumii sau de prețul pe care trebuie să îl plătesc pentru asta. Tăria pe care mi-o dă credința în Dumnezeu a fost atent construită atât în timpul anilor de licență la Universitatea Emanuel, cât și pe perioada programului de master. Am continuat să studiez la Universitatea Emanuel pentru că aici am măreața oportunitate de a descifra atât tainele mediului de afaceri, cât și pe cele ale Împărăției Sale. Aici am învățat să fiu performant la locul de muncă, dar și în viața de credință. Aici este Dumnezeu!”

Nicolae Munteanu, Master în Management antreprenorial

Mărturii profesori

Cunosc Universitatea Emanuel inca de la infiintarea ei. Se pot spune multe lucruri dintre cele mai bune atât despre instituţie, cât mai cu seamă despre oamenii care lucrează în ea. Două însă le-am trăit îndeaproape şi le ştiu cât se poate de bine. Mai întâi, la Universitatea Emanuel cunosc oameni care nu iubesc doar cu vorba, ci şi cu fapta. O ştiu pentru că în clipe dintre cele mai grele din viaţa mea m-au sprijinit mai mult decât mi-aş fi închipuit vreodată. Apoi, cunosc oameni care m-au învăţat să umblu pe urmele lor pentru că şi ei umblă pe urmele lui Cristos. La Universitatea Emanuel am învăţat încă de timpuriu să-L iubesc pe Domnul Isus şi să preţuiesc biserica Lui aşa cum învăţăm din Scripturi. După părerea mea, aceasta este una dintre cele mai importante dintre caracteristicile Universităţii Emanuel: călăuzindu-ne după Scripturi, ne învăţăm pe noi înşine iar apoi îi învăţăm pe alţii să-l iubească pe Domnul Isus şi să-L slujeasca în biserica Lui cu toată credincioşia, umblând zi de zi pe urmele Lui şi neuitând nici o clipă să ne iubim unii pe alţii atât cu vorba, cât şi cu fapta.”

Prof. univ. dr. dr. Corneliu Simuţ (profesor de Teologie dogmatică, Teologie istorică şi Istoria bisericii)

Înainte de a veni la Universitatea Emanuel, chemarea de a da învăţătură unor viitor pastori, învăţători, profesori, asistenţi sociali sau oameni de afaceri o consideram ca o responsabilitate care îmi depăşea cu mult limitele şi abilităţile. Dar Dumnezeu mi-a arătat încă o dată că înţelepciunea Lui este diferită de înţelepciunea de care mă lăsasem călăuzit atât de des. Prin Universitatea Emanuel, Dumnezeu şi-a descoperit o slavă pe care încă nu o văzusem. L-am auzit pe Dumnezeu vorbind prin înţelepciunea şi întrebările studenţilor. Am experimentat călăuzirea lui Dumnezeu în misiunile din Bulgaria, Sibiu, Bucureşti, dar şi în sate ca Gepiu, Leş sau Tăut. M-am bucurat de părtăşia Lui înaintea focului de tabără şi am văzut mâna Lui ştergând lacrimile celor care trec prin suferinţă. Am primit putere în slăbiciune, înţelepciune în ignoranţă, iertare în greşeli şi credinţă în îndoială. Înainte de a veni la Universitatea Emanuel nu trăisem aceste experienţe. La Universitatea Emanuel Domnul este cu noi!

Lector univ. dr. Dan Aurelian Botica (profesor de Limba ebraică, Exegeza Vechiului Testament şi Perioada intertestamentară)

M-au întrebat studenţii dacă ne legăm cumva de ei, dacă îi mai ţinem minte după ce termină studiile. Costică şi Lilian, trecuţi la Domnul, văduvele lor sunt surori, toţi patru au fost studenţii noştri. Una dintre ele a venit să mă întrebe cum să îşi crească copiii orfani, ştiind că la rândul meu am crescut ca orfan de tată. Poţi uita aşa ceva? Nunţile lor, binecuvîntările copiiilor lor, ordinările şi înmormântările bunicilor şi părinţilor lor. Toate acestea sunt deja parte din noi. În Universitatea Emanuel nu există un loc de „dincolo de catedră”. Suntem în părtăşie cu studenţii noştrii care ne-au lărgit familia şi împărţim viaţa cu ei. Cîteodată ei sunt învăţătorii noştri. Ne informăm unii pe alţii, dar cel mai important lucru este că suntem împreună pentru a căpăta forma Chipului Lui şi pentru a învăţa să slujim Biserica Sa.

Aş putea pierde foarte multe lucruri din punct de vedere profesional, dar nu îmi luaţi părtăşia cu studenţii; catedre şi şcoli se găsesc pretutindeni, cărţi, biblioteci şi programe sunt peste tot, dar acest fel de relaţie nu există nicăieri în ţară. Unde mai poţi să stai două trei ore pe zi şi să faci ce alţii doar tînjesc sau pentru alţii este parte a timpului liber: să studiezi Scripturile „pentru a putea găsi cuvinte potrivite pentru Dumnezeu…„Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi n-aş avea dragoste…” profesia mea ar fi doar zgomot.

Prof. univ. dr. Marius David Cruceru (profesor de Limba greacă, Exegeză a Noului Testament şi Patristică)