Donate
[wpml_language_selector_widget]

Conf. univ. dr. dr. SEBASTIAN VĂDUVA

Sebastian Văduva

Gradul didactic: Conferențiar universitar
Titluri științifice: Doctor (PhD în International Entrepreneurship Management) – Academia de Studii Economice din Bucuresti
Domeniul: Economie
Specializarea: Antreprenoriat
Funcţia: Director de Departament
Activitate de cercetareCurriculum Vitae
Contactul: sebastian.vaduva [ at ] emanuel.ro

Conf. univ. dr. dr. SEBASTIAN VĂDUVA

Repere personale

Provin dintr-o familie antreprenorială unde atât mama, cât și unchii mei au fost antreprenori. La vârsta de 12 ani, la trei luni după ce am emigrat în SUA, tatăl nostru ne-a părăsit și am fost nevoit să încep munca pentru a-mi întreține familia într-o țară nouă. În 1994, la vârsta de 17 ani, Dumnezeu m-a binecuvântat cu posibilitatea de a-mi cumpăra propria afacere, care a reprezentat geneza mea oficială în lumea business-ului.

Am avut harul să cresc în Biserica Baptistă nr. 2 din Oradea (actuala Biserică Emanuel) și copilăria mi-a fost marcată de rugăciunile îndrăznețe de atunci pentru învățământ creștin.  Din 1999 până în 2004, Dumnezeu mi-a dat harul să fiu profesor la University of Akron, o universitate seculară publică în Statele Unite, loc de unde El m-a chemat prin Dr. Paul Negruț și Dr. Marius Cruceru. Am fost și sunt atras de împletirea principiilor biblice cu principii economice de înaltă clasă. Am apreciat și apreciez calitatea studenților și a profesorilor pe care această universitate îi atrage.  Cel mai mult însă am fost și sunt atras de posibilitățile acestei universități de a pregăti generații de profesioniști de TOP și cu frica de Dumnezeu pentru întreaga lume într-un secol al tehnologiei.

În ce privește contribuția mea la UEO, în primul rând încerc să îmi slujesc studenții prin exemplul personal, care nu este perfect, dar este mereu învățabil.  În al doilea rând, doresc să îmi folosesc darul de îmbărbătare pentru a-i încuraja să devină tot ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru ei.  În al treilea rând, fac eforturi să rămân conectat la lumea cotidiană pentru a-i putea pregăti pe studenți pentru ea. Cred că profesioniștii secolului 21 vor excela la comunicare, colaborare, creativitate și în special caracter. 

Sunt căsătorit cu Lois Paula din 2005, iar din 2011 Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o fetiță, Evelina Delia.  Ne place să călătorim împreună, gătitul, grădinăritul, înotul, drumețiile montane și plimbările în parc