Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. Alina Burcă

Alina Burcă

Gradul didactic: Lector universitar
Titluri ştiinţifice: Doctor (PhD în Literatura universală și comparată) – Universitatea Oradea
Domeniul: Filologie
Specializarea: Limbă și literatură română – limbă și literatură engleză
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: alina.burca [ at ] emanuel.ro

Repere personale

Am trecut din bancă la catedră din anul 1997, imediat după ce am absolvit Literele la Universitatea Emanuel, pe atunci Institutul Biblic Emanuel. Am știut încă din copilărie ce doresc să fac în viață, admirându-mi dascălii de suflet încă din școala generală, apoi pe aceia din Colegiul Național Emanuil Gojdu, urmând să mă leg emoțional și profesional pentru totdeauna de PROFESORI și MENTORI de care Dumnezeu mi-a făcut parte în studenție, dascăli la Universitatea Oradea și la Universitatea Emanuel. De la absolvire și până azi s-au perindat prin clasele mele sute de elevi în care am avut harul să investesc dragoste, pasiune și cunoștințe care să le fie de folos nu doar pentru obținerea unor note bune la examene, ci pentru viață, pentru, sper eu, trecerea unor altfel de examene, care se așază unul după altul în calea noastră, așteptând să fie abordate cu înțelepciune.
În anul 2012, când a început să funcționeze autonom secția de Litere la Universitatea Emanuel, m-am alăturat echipei de profesori, având încredințarea că este lucrarea lui Dumnezeu și că El ne cheamă să Îl slujim cu credincioșie și cu totală dăruire, pentru a ne arăta dragostea pe care I-o declarăm, punând totul la dispoziția Lui, pentru lărgirea Împărăței sale. De atunci, an de an am avut harul să ajut tineri iubitori de cărți, de limba în care s-au născut, să pătrundă ,,tainele” adânci ale rostirii și ale scrierii acestei limbi neolatine moștenite de la strămoșii noștri. Nădăjduiesc că am reușit să le inspir și acestora respectul pentru limbă și să le sădesc dorința de a învăța generațiile care vin după ei să se apropie cu prețiozitate de limba și cultura noastră. Am avut parte alături de studenți și de experiențe frumoase la catedră, între elevi, la orele de practică pedagogică, prin care i-am sprijinit și i-am îndrumat în începuturile lor timide ca dascăli, viitorii mei colegi.
Dumnezeu m-a răsfățat cu binecuvântări de tot felul, dintre care, pe lângă binecuvântarea de a mă face copilul Lui, cu aceea de a-mi fi dăruit o familie în care putem să Îl slujim cu toții. Sunt căsătorită de 28 de ani cu Remus, fost coleg din studenție dintr-un an mai mare decât mine. Ca răspuns la rugăciuni, Dumnezeu mi l-a dat pe Paul-Samuel, acum de 21 de ani, și apoi pe Ana-Iulia, azi o adolescentă de 14 ani. Pentru toate, Soli Deo Gloria!