Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. dr. ADRIANA FOLTUȚ

Adriana Foltuț

Gradul didactic: Lector universitar
Titluri științifice: Doctor (PhD in filologie) – Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca
Domeniul: Limbă şi Literatură
Specializarea: Literatură română clasică, interbelică, contemporană
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: adriana.foltut [ at ] emanuel.ro

Lector univ. dr. ADRIANA FOLTUȚ

Repere personale

În anul 1996 am absolvit Facultatea de Teologie, specializarea Teologie baptistă – Limba și literatura română la Universitatea ”Emanuel” din Oradea, prin urmare, opțiunea mea nr. 1 a fost titularizarea în învățământ, în scopul predării disciplinei Limba și literatura română. Așadar, cu ajutorul Domnului, încă din primul an, am obținut o catedră la Liceul Teoretic ”Arany Janos” din Salonta, devenit, ulterior, Colegiul Național ”Teodor Neș”. În ciuda condițiilor neprielnice, uneori, din sfera învățământului românesc, am experimentat 23 de ani de implicare cu pasiune în procesul instructiv-educativ al copiilor și adolescenților. Satisfacțiile profesionale sunt nenumărate și mă bucur să am această nobilă misiune de a contribui, nu numai la echiparea academică, ci și la formarea caracterului unor copii și adolescenți, la modelarea unor destine, în același timp.

În anul 2012 am fost solicitată să predau la Universitatea ”Emanuel” din Oradea și am acceptat cu mare bucurie, având în vedere că sunt legată sufletește de această școală, anii de studii aici reprezentând pentru mine o perioadă cu adevărat minunată cu mari beneficii spirituale. Această nouă experiență în cariera mea didactică, atestă convingerea că atmosfera deosebită și calitatea umană, surprinse în rândul  studenților, rămân un reper unic pentru învățământul în mediul creștin. Eu mă consider un beneficiar al harului lui Dumnezeu, prin oportunitatea de a preda unor studenți creștini.

Consider că relaționez cu studenții/studentele de la Litere în termenii aprecierii și respectului reciproc, fiind guvernați de dragostea lui Hristos care ne învață dragostea, respectul, răbdarea, îngăduința, simplitatea și credincioșia.

De 23 de ani sunt căsătorită cu Liviu Foltuț, informatician la Colegiul Național ”Teodor Neș” din Salonta și am experimentat, împreună, numeroase binecuvântări, dintre care, de departe, una dintre cele mai importante este Dorotheea Gloria, fiica noastră de 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină. Împreună, ne străduim să ne implicăm în lupta cea bună, scopul nostru comun fiind trăirea cu și pentru Domnul care a dat totul în vederea mântuirii noastre.