Donate
[wpml_language_selector_widget]

Blog #4

 

 

Literele și misiunea noastră

Interviu cu Raelene Sorițău – responsabil relații externe UEO

 

Universitatea Emanuel este o universitate unde studiază, în general, tineri creștini. Așadar, avem convingerea că purtarea studenților dezvăluie dacă ei sunt sare și lumină. Ați interacționat cu vreun student al specializării Litere care să fi fost lumină pentru dumneavoastră, un sprijin într-o anumită situație?

R: Da, am interacționat cu mulți studenți de la specializarea Litere care au fost o mărturie a puterii transformatoare a lui Dumnezeu în viața lor. De-a lungul anilor, aceste domnișoare au avut o mare dorință de a crește în cunoașterea lor despre Dumnezeu prin studierea Scripturii și de a trăi voința Lui în viața lor, aplicând aceste Adevăruri în viața lor. Anul trecut, o studentă în special, Lavinia Păunovici, a fost o mare încurajare pentru mine în timpul studiilor noastre biblice săptămânale, când ne-a împărtășit cum lucra DUMNEZEU în inima și viața ei în mijlocul unei perioade foarte dificile pentru lume. Chiar dacă era în Germania, am studiat împreună Scriptura prin Zoom. A fost o perioadă minunată de a afla mai multe despre Dumnezeu și de a vedea bunătatea Lui chiar și în mijlocul unei pandemii.

Creștinii sunt chemați la a evangheliza lumea. Scrisul este o metodă prin care ne putem împlini această chemare, și ce face și mai eficientă această lucrare este faptul că avem la dispoziție o varietate de metode prin care putem duce vestea bună a Evangheliei în orice punct de pe hartă. Ce așteptări aveți de la cei care vor absolvi Litere în direcția scrisului?

R: Așteptările oamenilor sunt greu de îndeplinit, dar există standarde în Scriptură pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin puterea Duhului Sfânt, orice credincios în Hristos le poate îndeplini.

Aceste standarde au de-a face cu a fi un lucrător pentru Dumnezeu și se găsesc în 2 Timotei 2: „ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine și care împarte drept Cuvântul adevărului” și „tot ceea ce fac este pentru slava lui Dumnezeu, și nu pentru oameni.” (1 Cor. 10:31, Col. 3:17).

Ce gen de literatură credeți că vor promova?

R: Dumnezeu a folosit toate tipurile de scriitori talentați de-a lungul Scripturii pentru a fi vasele Sale de onoare care I-au fost utile. David a scris cântece de laudă, Solomon a scris literatură de înțelepciune, alții au scris istorii și profeții. Orice gen de scriere care se bazează pe Adevărul lui Dumnezeu, Îl caută și Îi aduce slavă, va fi de folos Împărăției lui Dumnezeu. Isus a folosit pilde (povești pământești cu semnificații cerești) pentru a împărtăși poruncile lui Dumnezeu și aplicarea lor practică în viața noastră.

Există întotdeauna o luptă pentru a ne conforma lumii, dar, în calitate de creștini trebuie să fim transformați prin reînnoirea minții noastre pentru a putea testa și aproba care este voința perfectă a lui Dumnezeu în viața noastră. Unul dintre autorii mei creștini preferați, Karen Kingsbury, și-a dedicat scrisul ca acesta să fie o ficțiune care schimbă viața. Ea vrea să împărtășească prin personajele ei cum lucrează Dumnezeu în fiecare dintre inimile noastre și cum Adevărul este cel care ne transformă mintea și ne arată Calea către viață (Hristos). Indiferent de provocările cu care s-a confruntat, ea și-a încredințat întotdeauna lucrarea Domnului.

Care credeți că ar fi motivele pentru alegerea specializării Litere, mai ales într-un cadru creștin?

R: Fiecare ar trebui să-și folosească darurile pentru slava lui Dumnezeu. Dacă ai darul de a scrie, traduce sau alte forme de comunicare, trebuie să le folosești pentru Împărăția lui Dumnezeu. Nu este o carieră pentru tine pe care trebuie să o alegi, ci un domeniu de misiune în care să mergi. Dumnezeu ne-a creat cu personalități, talente, daruri spirituale unice și El vrea ca noi să fim sare și lumină în orice „câmp de misiune”. Acele talente, daruri și abilități pot înflori prin puterea Sa transformatoare.

Care sunt gândurile pe care ați vrea să le lăsați viitorilor boboci ai specializării Litere din cadrul UEO?

R: Este nevoie de comunitate pentru unitate. Împărtășește-ți munca cu colegii tăi – nu o păstra pentru tine. Ceea ce Dumnezeu face în și prin tine este menit să fie o ofrandă de laudă, nu o comoară ascunsă îngropată adânc în inima ta.

Înconjurați-vă de oameni cu gânduri asemănătoare, care au aceeași inimă pentru Dumnezeu ca voi. Filipeni 2 vorbește despre importanța de a fi alături de oameni care au aceeași dragoste și de a fi uniți în spirit și scop. Apoi, în versetele 5-11, împărtășește gândirea lui Hristos. El a venit să slujească și să fie ascultător de Voia lui Dumnezeu. Versetele 12-18 extind exemplul Său despre cum ar trebui să trăim voia lui Dumnezeu. Fii o lumină pentru lume pentru slava lui Dumnezeu!