Donate
[wpml_language_selector_widget]

Master în Artă muzicală

La Muzică UEO se pregătesc și se echipează noile generații de profesori și muzicieni cu scopul de a împlini marea trimitere. La specializarea Muzică – Universitatea Emanuel din Oradea, talentul tău va fi cultivat într-un mod special pentru a-l pune la dispoziția lui Dumnezeu.

Muzica! Cine mai trăiește acum din muzică? Înainte vreme, pe când nu erau inventate generatoarele de sunet, atunci, da, nu puteai asculta muzică decât dacă îți chemai lăutarii, interpreții, instrumentiștii alături. Atunci muzica era la mare căutare și muzicienii bine plătiți. Acum au fost înlocuiți de rețelele de socializare și de tehnologia de producere a sunetelor. De ce să mai studiez muzică. De ce? Pentru că nu este nimic nou sub soare, ce a fost va mai fi și ce este vechi devine nou. Ați auzit de efectele muzicii asupra creierului uman? A fost un val de înscrieri masive la psihologie în urmă cu ceva ani. Acum descoperim că ne putem remodela și întreține, ne putem curăța și igieniza creierul cu ajutorul sunetelor. Un psiholog american a scris o carte fascinantă despre ”musicofilie”, despre modul în care creierul nostru face comerț cu muzica. Ați auzit de muzicoterapie, de metodele noi de vindecare ale pacienților, de calmare a bolnavilor terminali cu ajutorul sunetelor? Sunt sume imense investite în astfel de programe și strategii, din care, dacă devii competent, poți face și tu parte. Universitatea Emanuel este una dintre instituțiile-pioner în muzicoterapie. Vino să vezi despre ce este vorba! 

> detalii admitere

 

Competențele relevante obținute:

  • Profesionale: Recunoașterea, intonarea, codificarea grafică a unor structuri specifice creației muzicale a secolului XX; descrierea unor tehnici complexe de scriitură și identificarea unor modalități de exprimare grafică a imaginii auditive în muzica modernă/contemporană; descrierea din punct de vedere istoric și retoric a fenomenului muzical – compoziție, interpretare, receptare – prin însușirea procedurilor de generalizare artistică a figurilor de stil (cu accent asupra curentelor moderne/contemporane); utilizarea didactică a unor elemente ale tehnicii interpretative (vocală și instrumentală) necesară abordării repertoriului școlar (inclusiv a unor lucrări moderne/contemporane); organizarea și conducerea muzicală a formațiilor școlare/așezăminte culturale, cu programe muzicale, de nivel mediu și avansat și utilizarea unor abilități creatoare elementare în activitatea de adaptare a materialului muzical pentru formații vocal-instrumentale.
  • Transversale: Aplicarea valorilor și principiilor deontologice specifice managementului resurselor umane, în condiții de autonomie și independență profesională; planificarea și organizarea resurselor umane în vederea eficientizării activității de grup; autoevaluarea nevoii de formare continuă în vederea adaptării competențelor profesionale la dinamica mediului organizațional și a pieței forței de muncă; însușirea unor metode și tehnici de învățare.

 

Ocupaţii posibile pentru deținătorul diplomei de master: profesor de discipline muzicale în învățământul liceal (cu condiția absolvirii modulului II DPPD), secretar muzical, asistent de cercetare științifică în muzică, dirijor de cor, corist, pianist acompaniator, organist, maestru de sunet (cu condiția absolvirii disciplinei facultative Înregistrare, tehnoredactare și editare muzicală), muzicoterapeut (cu condiția absolvirii modulului facultativ de Muzicoterapie).

Master în Artă muzicală