Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. dr. OVIDIU HANC

Ovidiu Hanc

Gradul didactic: Lector universitar
Titluri ştiinţifice:  Doctor 
Domeniul: Teologie pastorală
Specializarea: Teologie
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: ovidiu.hanc [ at ] emanuel.ro

Lector univ. dr. OVIDIU HANC

Repere personale

În anul 2001, când am absolvit Teologia pastorală la Universitatea Emanuel din Oradea, am fost invitat de fratele Paul Negruț să mă alături lucrării universității. Această invitație a venit împreună cu provocarea de a-mi continua studiile la nivel postuniversitar. O astfel de provocare a reprezentat un moment de cotitură în ce privește direcția mea profesională, moment în urma căruia am putut vedea pas cu pas cum Dumnezeu m-a călăuzit și asistat într-un mod providențial.

Sunt un absolvent al Universității Emanuel, de aceea mi-a fost foarte ușor să răspund provocării de a fi parte din lucrarea spirituală din acest loc. Bazele acestei universități sunt înrădăcinate în Scriptură, iar lucrarea are ca scop ultim glorificarea lui Dumnezeu prin formarea și echiparea de tineri lucrători care să ducă Evanghelia până la marginile pământului.

Fiind implicat și în lucrarea pastorală, o modalitate prin care pot contribui la lucrarea din cadrul UEO este de a realiza legătura dintre Teologia biblică a Noului Testament și dimensiunea pastorală practică din lucrarea Bisericii. În lumea teologică, de prea multe ori Teologia este văzută ca o disciplină de studiu, nu ca un fundament pentru viața de credință.

Sunt căsătorit cu Emanuela și împreună am fost binecuvântați cu trei copii: Iosua Timotei și Paul. În ce privește viața de familie, una din plăcerile pe care le am este să petrec timp cu copiii, învățând împreună să ne bucurăm de viața de credință care este nu doar o mare binecuvântare, dar și o mare bucurie.