Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. dr. ISTVAN BORZASI

Istvan Borzasi

Gradul didactic: Lector universitar
Titluri ştiinţifice:  Doctor 
Domeniul: Teologie
Specializarea: Teologie pastorală
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: iborzasi [ at ] emanuel.ro

Lector univ. dr. ISTVAN BORZASI

Repere personale

Suntem cinci frați. Cel mare a început studiile la Seminarul Teologic din București în 1978 și m-a lăsat cu întrebarea: dacă Dumnezeu ne vrea pe amândoi în pastorație? Mai târziu s-a adeverit, căci Dumnezeu m-a chemat nu doar pe mine, ci chiar și pe ultimul dintre frații mei; acum toți trei slujim Domnului în locurile unde ne-a așezat. Dorința de a studia mai mult s-a împlinit la cursurile BEE, apoi la Advanced Training Studies cu profesorul Ralph Alexander, unde am aprofundat studiul Vechiului Testament.

Am avut ocazia să studiez și la Central Baptist Theological Seminary, Minnepolis, MN, și alte școli. Curând am înființat propria noastră școală teologică pentru pregătirea pastorilor baptiști maghiari în România, devenind decanul școlii. După o perioadă de cinci ani, ne-am mutat din curtea Bisericii Baptiste Maghiare din Cluj la Oradea. Slujirea mea ca pastor și ca profesor s-au împletit tot timpul, fiind nevoit să pun accent atât pe teorie, cât și pe practică.

La Universitatea Emanuel slujim cu integritate, excelență și pasiune. Nu putem face lucrarea Domnului cu nebăgare de seamă. Dumnezeu merită ce avem mai bun și mai scump! El merită să ne dedicăm și să ne implicăm în lucrarea Împărăției Lui cu toată ființa noastră. Ceea ce facem, facem „ca pentru Domnul” (Col. 3:23). O dedicare fără rezerve poate fi un exemplu de urmat pentru alții.

Pe lângă activitatea didactică, păstoresc și Biserica Baptistă Maghiară din Crasna, Sălaj, o biserică de 300 de membri, de care aparțin și filialele din Horoatu Crasnei, Ratin, Meseșenii de Jos și biserica romilor din Crasna.

Sunt căsătorit cu Márta și avem trei fete: Johanna, căsătorită cu Derek Addleman, pastor în SUA, statul Oregon, Tábita, căsătorită cu Efraim Dóczi, slujind la Centrul Educațional Word of Life Hungary, în Tóalmás, crescând pe nepoții noștri, Emma, Dániel și Hanna. Mírjám locuiește cu noi, fiind profesoară la Școala de Muzică din Zalău.