Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. dr. CORIN MIHĂILĂ

Corin Mihăilă

Gradul didactic: Lector universitar
Titluri științifice: Doctor
Domeniul: Teologie
Specializarea: Teologie
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: corin.mihaila [ at ] emanuel.ro

Lector univ. dr. CORIN MIHĂILĂ

Repere personale

Dumnezeu mi-a deschis uși incredibile de a studia Scriptura la nivel de masterat și doctorat în anii ’90, într-o vreme în care puțini români aveau astfel de oportunități. Pe când eram la programul de masterat, unul dintre profesorii de greacă mi-a scris pe unul din eseurile predate la cursul dânsului încurajarea de a continua și în programul de doctorat. Până atunci, gândul meu era să mă implic strict în lucrarea pastorală din România, însă acest sfat m-a motivat să urmez și un program de doctorat, fără a ști exact felul în care Dumnezeu avea să folosească această pregătire. După terminarea doctoratului, am revenit în România și timp de mai bine de 10 ani am fost implicat mai mult în lucrarea pastorală. Nu cu mult timp în urmă, însă, Dumnezeu a deschis o ușă de implicare la Universitatea Emanuel. Privind în urmă, acum înțeleg felul în care uneori Dumnezeu te pregătește pentru o lucrare pe care nu o vezi sau percepi inițial și poate nici chiar pentru mulți ani înainte. Dumnezeu însă nu-și risipește niciodată investiția pe care o face în copiii Săi. Astfel că întotdeauna am avut în inima mea cuvântul Domnului Isus care zice: „Cui i s-a dat mult, i se va cere mult.” E timpul acum să dau din multul pe care Dumnezeu mi l-a dat. 

Universitatea Emanuel este aproape de inima mea deoarece aici am terminat Facultatea de Teologie. Când eram la începutul liceului și nu exista încă această școală, gândul meu era să mă axez pe profesia de inginer electrotehnic sau pe ceva în domeniul matematicii și fizicii. Însă pe măsură ce mă apropiam de absolvirea liceului, Universitatea Emanuel a devenit o realitate și, din moment ce sunt din Oradea, mi s-a părut un pas logic să urmez această școală, mai ales că Dumnezeu lucra în inima mea tot mai mult convingerea de a mă pregăti pentru lucrarea pastorală. Acum, după mai bine de 20 de ani de la obținerea licenței de la Universitatea Emanuel, consider că a da înapoi școlii care a investit în mine este tot un pas normal, hotărât de Dumnezeu în providența Sa.

Investiția în studenții actuali ai Universității o resimt aproape ca o datorie, din moment ce Dumnezeu a investit în mine prin această școală. Eu cred că ceea ce Dumnezeu așteaptă din partea studenților este de a da tot ce au mai bun pentru Cel Prea Înalt. Excelența și credincioșia în pregătirea academică este o bază bună pentru credincioșia mai târziu în lucrarea spirituală. De aceea, încerc să inspir în studenți atât o profundă dedicare față de umblarea cu Domnul, cât și înaltă dedicare față de studiul materiilor. Aportul pe care pot să-l aduc eu în a încuraja această dublă dedicare este prin faptul că sunt nu numai profesor, dar și pastor de mai bine de 12 ani. Astfel eu cred într-o combinație echilibrată între educarea minții și zidirea sufletului, între rațiune și pasiune, între informație sănătoasă teologic și trăire cu pasiune pentru Dumnezeu; între ortodoxie (ce cred), ortopraxis (cum trăiesc) și ortopatos (ce mă însuflețește). Acesta este echilibrul spre care vreau să tind și pe care doresc să-l transmit studenților.

Sunt căsătorit cu Diana și împreună suntem binecuvântați cu 3 copii: Elisa, Beatrice și Eric. Hobby-urile cele mai recente sunt fotografia și tâmplăria, două domenii care solicită partea mai artistică și creativă pe care am descoperit-o doar în ultima vreme. Aceste hobby-uri mă ajută să mă deconectez de tot ce înseamnă studiu și pregătire și astfel să mă relaxez, un lucru necesar pentru minte.