Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. dr. CĂLIN TALOȘ

Călin Ioan Taloș

Gradul didactic: Lector universitar
Titluri ştiinţifice:  Doctor 
Domeniul: Teologie
Specializarea: Teologie pastorală
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: calin.talos [ at ] emanuel.ro

Lector univ. dr. CĂLIN TALOȘ

Repere personale

M-am convertit la credința în Hristos în ultimii ani de existență ai regimului comunist din România, resimțind în mod acut asaltul ateismului atât asupra credinței, cât și asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Convertirea mea a fost factorul formator esențial care a contribuit la înscrierea mea în matca slujirii eclesiale și academice.

Am absolvit studii doctorale în filosofie și teologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca și King`s College London din Marea Britanie, specializându-mă în metafizică, fenomenologie, semiotică și hermeneutică. Am slujit ca pastor din anul 1995. Accentul Universității Emanuel din Oradea, pus pe relația personală a omului cu Dumnezeu și cunoașterea adevărului, profilul teologic conservator baptist al acestei școli și urmărirea excelenței morale și academice au creat cadrul educațional și social adecvat pentru implicarea mea pastorală și didactică în echiparea teologică a noilor generații de slujitori dedicați lucrării lui Dumnezeu.

Aportul cu care vin în întâmpinarea căutărilor epistemice și sufletești ale  studenților rezidă în facilitarea unor cunoștințe din domeniul teologiei, filosofiei, apologeticii și exegezei biblice, căutând prin aceasta să particip la edificarea credinței, cunoștinței teologice și vieții spirituale a studenților mei. Sunt căsătorit cu Adela și avem împreună două fiice minunate, Amelia-Naomi și Alisia-Damaris. Printre hobby-urile mele se află orologia, lecturile tactico-militare și mișcarea în aer liber.