Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. dr. ANA RUTH MICULA

Ana-Ruth Micula

Grad didactic: Lector universitar
Titluri științifice: Doctor în muzică
Domeniul: Pedagogie muzicală
Specializarea: Pian
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: ana.maior [ at ] emanuel.ro

Lector univ. dr. ANA RUTH MICULA

Repere personale

Două întâlniri mi-au marcat traseul profesional …cea cu maestrul Nicolae Bica și apoi cu pianistul Daniel Goiți. Pe amândoi i-am întâlnit aici, la Universitatea Emanuel. Primului îi datorez acceptarea unor experiențe pe care le vedeam mai presus de puterile mele, iar celui de-al doilea pasiunea care mi-a inspirat-o pentru pian, pentru arta măiestriei.

Din această perspectivă, găsesc copleșitoare activitatea mea didactică în acest loc. Să las generațiilor tinere ceea ce mie mi-a fost încredințat în vremea studenției, este o mare responsabilitate însoțită, în același timp, de bucuria de a fi parte într-un corp profesoral excelent în educare și  mentorare. Lucrând, am fost uimită de dedicarea fiecărui profesor față de acest loc special și față de fiecare student.

Pe lângă activitatea didactică la UEO, sunt implicată în departamentul muzical al Bisericii Baptiste Emanuel ca pianist și organist. Sunt căsătorită cu  Ovi Micula, profesor asociat la secția de IT UEO și reprezentant al IBLP România.