Donate
[wpml_language_selector_widget]

Lector univ. dr. ADINA MICULA

Adina Micula

Gradul didactic: Lector universitar
Titluri ştiinţifice: Doctor
Domeniul: Științe sociale
Specializarea: Asistenţă Socială
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: adina.micula [ at ] emanuel.ro

Lector univ. dr. ADINA MICULA

Repere personale

Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge cadru didactic. Nu a fost un obiectiv pe care să mi-l fi propus. Înainte însă de a ajunge la catedră, am ales facultatea de asistență socială din dorința de a ajuta, de a fi de folos, având mereu în mine dorința de a fi acolo unde este nevoie de mine. Astfel Dumnezeu mi-a direcționat pașii întâi spre o comunitate de surzi, iar apoi a hotărât în voia Lui ca eu să ajung la catedra de asistență socială, unde să contribui la formarea altora, modelându-mă totodată și pe mine pentru o astfel de lucrare.

Universitatea Emanuel din Oradea reprezintă în viziunea mea un loc al formării și al modelării, un loc în care oferi, dar și primești, un loc al diferitelor provocări și nu în ultimul rând un loc care păstrează valorile biblice, creștine care te îndeamnă să rămâi în picioare în ciuda schimbărilor vremelnice ale societății de astăzi. 

Sunt parte din echipa UEO de 17 ani, iar de peste 13 ani sunt și un asistent social practician, la nivel local. Dorința mea este să pun la dispoziția cursanților mei toată experiența mea profesională care să contribuie la formarea lor ca și viitori specialiști practicieni, iar intervențiile mele academice de la clasă cu aceștia să le servească ca și modele de practică profesională, să îi înzestreze cu abilitățile și cunostințele necesare muncii sociale, sau pur și simplu să îi ajute să își contureze și mai clar motivația personală în alegerea profesiei de asistent social, prezentându-le atât satisfacțiile cât și provocările profesiei alese.

Pasiunea mea cea mai mare o reprezintă călătoria în natură. Ador plimbarea în pădure, ador frumusețea naturii privită prin culorile toamnei, prefer oricând o cană de apă rece de izvor și mirosul pădurii după ploaia de vară.