Donate
[wpml_language_selector_widget]

Drd. VIOREL ILE

Viorel Ile

Grad didactic: cadru didactic asociat
Titluri științifice: Doctorand
Domeniul: Teologie
Specializarea: Teologie
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: viorel.ile [ at ] emanuel.ro

Drd. VIOREL ILE

Repere personale

 

Dumnezeu m-a chemat la mântuire pe când aveam 17 ani, pe holurile Sălii Polivalente din Oradea, unde ieșisem cu prietenii ca să nu ascultăm predica, la un serviciu de evanghelizare. Acolo, prin ușile care se deschideau și se închideau frecvent, am auzit cuvintele rostite răspicat de fratele Adrian Rogers: „Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, apoi vine judecata!” Atunci Domnul mi-a schimbat viața iar mai apoi am înțeles ce dorește El de la mine și care este drumul pe care trebuie să-l urmez.
După absolvirea studiilor de licență la Universitatea Emanuel din Oradea și satisfacerea stagiului militar am început lucrarea pastorală la Biserica Baptistă Sion din Oradea pe care o slujesc, prin harul Domnului, de 25 de ani.
După absolvirea studiilor de masterat Domnul a hotărât să adauge la lucrarea pastorală și pe cea de predare la UEO, unde activez începând cu anul 2005. Studenților le spun că orice credincios trebuie să fie oricând gata să se roage, să cânte, să predice pe Hristos și să moară.
Sunt căsătorit cu Eunicia și împreună suntem binecuvântați cu un fiu, Sergiu Abner. Cânt la instrumente de alamă și practic cu plăcere orice sport cu mingea rotundă, iar ca familie împărtășim pasiunea pentru muzică, istorie și călătorie exploratorie.