Donate
[wpml_language_selector_widget]

Conf. univ. dr. ZSOLT GARAI

Zsolt Garai

Gradul didactic: Conferențiar universitar
Titluri ştiinţifice:  Doctor
Domeniul: Muzică
Specializarea: Compoziție, Orgă 
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: zsolt.garai [ at ] emanuel.ro

Conf. univ. dr. ZSOLT GARAI

Repere personale

Încă din timpul studiilor la Academia de Muzică din Cluj-Napoca am avut preocupări legate de muzica religioasă/bisericească, mai ales că studiile s-au focalizat pe ”regina instrumentelor”, orga, iar mai apoi – compoziția. Cred că printre evenimentele reprezentative în această direcție au fost cursurile de vară de dirijat și orgă de la Budapesta, unde am avut ocazia să particip încă de la o vârstă foarte fragedă și care, prin oameni deosebiți și consacrați, și-au lăsat amprenta pe întreaga mea slujire de mai târziu.

Acum aproape 25 de ani, când am fost sunat de fratele Nicolae Bica, am dat deja examenul pentru ocuparea postului de profesor la Liceul de Arte din Arad. Dar am considerat că UEO este acel loc unde mă pot dezvolta atât pe plan profesional, cât și pe cel spiritual, și unde pot să fructific pentru slava lui Dumnezeu talantul pe care mi L-a încredințat.

Cum spune și logo-ul UEO: integritate, excelență și pasiune sunt cuvintele cheie și pentru întreaga mea activitate de aici. Dacă nu ești integru, nu poți să excelezi, iar pasiunea pentru Domnul te ajută să excelezi în domeniul la care ești chemat.

Din mila Domnului am o soție minunată, care mă sprijină în slujire, patru băieți sănătoși încredințați nouă pentru o vreme să îi creștem în frica de El, iar pe lângă ei nu prea îmi rămâne timp pentru hobby-uri.