Donate
[wpml_language_selector_widget]

Conf. univ. dr. MĂDĂLINA HOTORAN

Mădălina Hotoran

Gradul didactic: Conferențiar universitar
Titluri științifice: Doctor (PhD în stilistică muzicală) – Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca
Domeniul: Muzică
Specializarea: Muzicologie
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: madalina.hotoran [ at ] emanuel.ro

Conf. univ. dr. MĂDĂLINA HOTORAN

Repere personale

Bazele educației muzicale mi-au fost puse în clasele III-VIII de Aurel Toșa, un violoncelist excepțional, dedicat și slujirii muzicale în biserică. In 1989 am fost admisă la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca, specializarea violoncel și ulterior m-am format profesional (licență – master – doctorat) la Academia de Muzică ,,Gh. Dima”, în muzicologie.

Am căutat întotdeauna să îl integrez și pe Dumnezeu în studiile mele, astfel că în anul 2000 m-am înscris la doctorat cu tema: „Patimile și moartea Domnului în viziunea componisticii secolului XX”, sub îndrumarea compozitorului și muzicologului, prof. univ. dr. Eduard Terényi, căruia îi datorez în mare măsură modul de a înțelege și de a analiza muzica.

Am avut modele de credință în familie, ca de pildă pe bunicul matern, Dragu Petru, care a fost pastor baptist și pe mama mea Doina, care a fost exmatriculată din facultate datorită „originii nesănătoase” și a refuzului de a-și renega credința. Prin pasiunea și dedicarea cu care s-a implicat aici, în primii ani de existență ai Universității Emanuel și ultimii ei ani de viață a fost, cu siguranță un model pentru mine și unul dintre motivele pentru care am renunțat la postul de la Universitatea de Stat din Oradea, în favoarea celui de la U.E.O.

Din punct de vedere pedagogic, visul meu a fost să inspir studenților dragostea pentru fascinanta artă și știință a muzicii, de aceea mă bucur nespus când absolvenții noștri, dintre care unii ne sunt acum colegi, preiau ștafeta și transmit noilor generații valorile profesionale și spirituale încredințate lor.