Donate
[wpml_language_selector_widget]

Conf. univ. dr. EMANUEL ȚUNDREA

Emanuel Țundrea

Gradul didactic: Conferențiar universitar
Titluri științifice: Doctor (PhD în Inginerie Software) – Cotutela Universitatea Politehnică din Timişoara şi Universitatea din Nice Sophia-Antipolis (Laboratoire d’Informatique, Signaux et Systèmes de Sophia-Antipolis)
Domeniul: Calculatoare
Specializarea: Inginerie Software
Activitatea de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: emanuel [ at ] emanuel.ro

Conf. univ. dr. EMANUEL ȚUNDREA

Repere personale

M-am născut în România ateismului comunist, dar credința părinților a avut un impact extraordinar în viața mea. Mi-am predat viața Domnului la vârsta de 15 ani și de atunci am simțit chemarea de a face ucenici. Studenția am petrecut-o în Timișoara, unde am avut harul unei generații împreună cu care am strâns rândurile și m-am implicat în evanghelizarea complexului studențesc, Corul Studenților și slujire în bisericile locale.

În 2001 m-am alăturat echipei didactice și de cercetare a Universității Emanuel din Oradea, unde predau și în prezent. În 2009 am primit titlu de doctor în inginerie software de la Universitatea Politehnică din Timișoara în cotutelă cu Universitatea din Nisa și Sophia-Antipolis, Franța, iar în 2011 master în teologie pastorală de la Universitatea Emanuel din Oradea.

În 2013 am fost invitat să predau un curs modular la Bryan College (bryan.edu) și Chattanooga State Community College (chattanoogastate.edu), SUA. Din 2010 sunt membru al Cambridge Scholars Network și, de asemenea, membru în comitetul de conducere al European Leadership Forum (euroleadership.org/leadership).

Între anii 2014 și 2016 a fost site-managerul Școlii Informale de IT din Oradea, o școală ce se adresează tuturor celor pasionați de tehnologie care își doresc o carieră în IT.

Spațiul universitar l-am privit tot timpul din perspectiva câmpului misionar și acela de a face ucenici pe care, mai apoi, să îi integrăm în biserica locală și să îi trimitem în misiune. De aceea am răspuns și chemării pastorale în bisericile Emanuel din Timișoara (2008-2013) și Emanuel din Tinca (2015-2019). Astfel, atât implicarea în mediul academic, cât și în biserică, are ca scop evanghelizarea și maturizarea tinerilor.

Sunt căsătorit cu Nadia și împreună am primit spre ucenicie 3 băieți: Natanael, Titus și Naum. Fie că e vorba de misiune, fie de o ieșire la schi, înot sau cu bicicleta, ne bucurăm să fim mereu împreună.