Donate
[wpml_language_selector_widget]

Master în consiliere prin terapii expresive în context comunitar

Prin acest program urmărim formarea unor specialiști care să dețină expertiză în consiliere și terapie, însă folosind forme de exprimare artistică și creativă, prin muzică și artă.

De ce este acest program special?

Abordare inovativă – vom integra cunoștințe în domeniul consilierii cu terapiile expresive, oferind un set complex de instrumente pentru a lucra eficient cu diversele nevoi ale clienților – cum ar fi copii și adulți cu nevoi speciale, copii și adulți în îngrijire paliativă, vârstnici cu simptome de demență și alte categorii de nevoi.

Profesori cu o vastă expertiză și experiență în consiliere, muzicoterapie și art terapie. Avem și o colaborare internațională cu una dintre cele mai bune universități din Marea Britanie pe muzicoterapie.

Ne focalizăm pe comunitate: dorim să pregătim specialiști care să lucreze în diverse organizații din comunitate, inclusiv școli speciale, centre de sănătate mentală, organizații non-profit și multe altele.

Punem accent pe îmbinarea dintre teorie și practică, astfel că studenții vor acumula experiență încă din timpul studiilor – toate informațiile teoretice dobândite vor fi puse în aplicare sub îndrumarea experților din domeniu.

Fiind o universitate creștină, considerăm că e important să transmitem și valorile creștine cum ar fi compasiunea, empatia și respectul față de fiecare persoană, indiferent de afecțiunea cu care se confruntă.

 

MISIUNEA PROGRAMULU DE STUDII DE MASTER

Vizează formarea de profesionişti în domeniul socio-uman, competitivi la nivelul standardelor comunităţilor ştiinţifice contemporane și care să integreze cunoștințe teoretice și practice a specialității, contribuind astfel la dezvoltarea comunității, a persoanelor cu nevoi speciale și a practicii de consiliere și asistență socială.

 

OBIECTIVELE PROGRAMULUI DE STUDII DE MASTER 

Programul de Master în Consiliere prin terapii expresive în context comunitar își propune pregătirea de specialiști pentru comunitățile din România şi din străinătate, ce includ persoane cu diferite nevoi speciale specifice vârstei și/sau contextului social, prin crearea unui sistem de competențe necesare desfășurării activităților sociale comunitare și de consiliere prin terapii expresive.

 

> detalii admitere

 

Competențele relevante obținute

După absolvirea acestui program, veți avea următoarele competențe:

 • de a efectua ședințe de terapie,
 • de a aplica intervenția în criză
 • de a aplica cunoștințe despre comportamentul uman
 • de a oferi sprijin copiilor traumatizați
 • de a promova sănătatea mintală,
 • de a aplica îngrijiri orientate spre persoană
 • de a arăta empatie
 • de a contextualiza munca artistică
 • de a evalua resursele unui program comunitar de artă
 • de a gestiona resurse financiare și materiale
 • de a demonstra spirit antreprenorial

 

Ocupații posibile pentru deținătorul diplomei de master

Cu aceste competențe, veți avea capacitatea de a lucra ca Art-terapeut, Asistent social cu competență în sănătatea mintală, Consilier în situații de doliu, sau Artist comunitar în cadrul serviciilor sociale destinate diferitelor categorii, cum ar fi: copii, familii, vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane în îngrijire paliativă, etc. Art-terapeutul, Asistentul social cu competență în sănătatea mintală, Consilierul în situații de doliu și Artistul comunitar poate deveni angajatul unei instituții guvernamentale sau al unor organizații nonguvernamentale.