Donate
[wpml_language_selector_widget]

Blog #34

Competiții sportive

Printre activitățile practicate de către studenții UEO în campus, se numără și activitățile sportive. 

Competițiile sportive dețin un rol major în dezvoltarea fizică, intelectuală dar și psiho – emoțională a tinerilor. Implicarea și participarea studenților în activitățile sportive indiferent care ar fi acelea, prin respectarea regulilor de desfășurare scrise ale întrecerii sportive, cât și pe cele nescrise, ale fair-play-ului, vor dezvolta atitudini și aptitudini în ce privește formarea unui caracter nobil.

 

Antrenamentele practicate cu consecvență vor contribui la îmbunătățirea stării de sănătate, prin creșterea rezistenței și a imunității organismului la nivel fizic iar la nivel psiho-emoţional prin creșterea stimei de sine. 

Pe lângă dezvoltarea și favorizarea proceselor de creștere ale organismului,  jocul sportiv mai are ca obiective, relaxarea corpului, precum și stimularea bucuriei. În concluzie, competițiile sportive aduc beneficii semnificative studenților, pe mai multe planuri.  Îi învăță curajul, disciplina, perseverența, răbdarea și gândirea reflectivă, care vor putea facilita îmbunătățirea performanțelor academice.