Donate
[wpml_language_selector_widget]

Absolvenți & parteneri

În peste 30 de ani de existență, Universitatea Emanuel din Oradea a strâns în jurul ei o importantă comunitate de absolvenți și parteneri. Credem că rolul nostru în această comunitate se extinde dincolo de anii de școală sau de diversele parteneriate încheiate. Vrem să vă păstrăm aproape; vă dorim părtași cu noi la o lucrare ce transcende timpul și spațiul. În același timp, ne dorim ca această comunitate să crească de la an la an, în timp ce influența ei se extinde tot mai mult.

Absolvenții și partenerii noștri sunt două verigi importante în familia Universității Emanuel. Pe de-o parte, absolvenții sunt cartea de vizită a școlii, cei care duc mai departe mărturia și învățătura sănătoasă pe care au primit-o aici. Ei sunt roadele cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat de-a lungul anilor. De asemenea, prin absolvenții noștri ne îndeplinim misiunea ca universitate creștină, aceea de a duce mesajul Evangheliei până la marginile lumii. Universitatea Emanuel a pregătit peste 2.750 de tineri pentru acest scop, ei fiind răspândiți azi în 40 de țări ale lumii. Absolvenţii noștri slujesc în diferite roluri și domenii: sunt păstori, misionari, asistenţi sociali, lideri ai unor organizaţii creştine sau seculare, oameni de afaceri, informaticieni, profesori, învăţători.

O universitate eficientă produce absolvenți care pot consolida forța de muncă și pot face lumea un loc mai bun. Absolvenții Universității Emanuel au condus, de-a lungul timpului, inițiative semnificative, care au adus beneficii demne de remarcat comunităților locale. Absolvenții de Teologie păstoresc sute de biserici în creștere în toată țara și în întreaga lume, credincioși Cuvântului lui Dumnezeu. Absolvenții Departamentului de Management au lansat numeroase start-up-uri, care au generat peste 600 de noi locuri de muncă. Dintre noile afaceri deschise de aceștia, amintim următoarele: Typing DNA, Alcom Corporate Finance, Source Match, Persolog, QoDemo, Visual Edge, Avison Young România, BrandUp Media, Adenandra, Salad Box, RomCom, Piata9, etc.

 

Absolvenții de Litere lucrează ca profesori în școli publice și private, mass-media și edituri, în timp ce absolvenții de Muzică sunt pe deplin implicați în muzica bisericească, în școli sau în inițiative de terapie prin muzică. Absolvenții de Asistență socială au înființat organizații pentru bebelușii abandonați, familii sărace, persoane în vârstă sau bolnave etc. O astfel de inițiativă este Hospice Emanuel, care oferă îngrijiri paliative familiilor care au o persoană dragă diagnosticată cu cancer în stadiu terminal. Acolo unde Dumnezeu i-a așezat, absolvenții UEO au devenit o mărturie vie a prezenței Lui în viețile lor!

 

Mulți dintre absolvenții UEO ne-au devenit, de-a lungul vremii, parteneri. Fie prin cursurile pe care le-au predat studenților, fie prin sprijinul financiar, comunitatea alumni a devenit un sprijin real al Universității Emanuel, ca o expresie a recunoștinței față tot ce a însemnat pentru ei experiența studenției. Printre partenerii noștri se numără însă și oameni care nu au studiat la Universitatea Emanuel, dar care au simțit cu viziunea școlii și și-au exprimat dorința de a deveni parte a familiei noastre. În fiecare an, Universitatea Emanuel oferă studenților săi ocazia să asculte și să cunoască vorbitori eminenți, din România și din alte părți ale lumii, oameni cu experiență, expertiză și charismă. Fie că s-au adresat studenților în plen, la capelă sau în cadrul unor întâlniri informale, contribuția lor în formarea studenților noștri este una hotărâtoare. De asemenea, printre partenerii noștri se numără și cei care, cu credincioșie, susțin școala prin donațiile ocazionale sau lunare. Ne bucurăm de un număr de aproximativ 650 de donatori lunari, care susțin proiectele și acoperă din nevoile școlii.

 

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru fiecare dintre absolvenții și partenerii noștri, pentru toată implicarea lor în lucrarea Domnului, de aproape sau departe, și pentru susținerea pe care ne-au arătat-o prin rugăciune, sprijin material și pregătire academică!